Na Dunajskej ulici je stále neporiadok

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Čitateľka z Dunajskej ulice nás upozornila na neporiadok medzi tromi nepoužívanými predajnými stánkami vedľa predajne Euro Comp.

Za stánkami vykonávajú potrebu muži i ženy. Na druhej strane cesty medzi domom č. 5 a 3 stojí už vyše roka odstavený nepojazdný automobil. Keďže toto všetko je na veľmi frekventovanom mieste uprostred centra, bolo by, podľa nej potrebné, aby niekto tieto stánky a automobil odstránil a priestor vyčistil.

Na staromestskom miestnom úrade sme sa dozvedeli, že pozemok patrí bratislavskej spoločnosti AB Centrum, s.r.o. sídliacej na Prievozskej ulici. Mestská časť Staré Mesto ju požiadala, aby na pozemku urobila poriadok. Keďže sa tak do stanoveného termínu nestalo, začala voči firme správne konanie.

Čo sa týka odstaveného nepojazdného vozidla, nemožno vyjadriť jednoznačný názor, že je nepojazdné, aj keď už dlhší čas stojí na jednom mieste. Šedé auto typu Cortina bez ŠPZ, ktoré stojí na parkovacích miestach Bratislavskej parkovacej služby je uzatvorené a nejaví známky opustenosti. Keďže nejde o vrak, ale o súkromný majetok, nemôže byť odstránený. Ako nám však potvrdili na miestnom úrade Staré Mesto, Bratislavská parkovacia služba, ktorá má parkovacie miesto prenajaté a keďže vozidlo bráni v jeho prenajímaní, by mala požiadať o jeho odtiahnutie.

(brn)

Páčil sa vám článok?