Opustený Korzár sa ocitol v plameňoch

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vrak bývalej reštauračnej lode Korzár, ktorá kotvila pri petržalskom brehu Dunaja neďaleko lunaparku, zachvátili plamene. Pri hasení rozsiahleho požiaru asistovalo desať požiarníckych áut a vyše 30 profesionálnych požiarnikov. Hasenie trvalo vyše tri a pol hodiny, skryté ložiská požiaru celé popoludnie.

Keďže podľa vyjadrenia očitých svedkov pred vypuknutím požiaru vybehli z lode dvaja ľudia, nemožno vylúčiť ani úmyselné podpálenie lode.

Majiteľ lunaparku Karol Bunčák, ktorému loď kedysi patrila, povedal, že Korzára pred časom predal istému Gustávovi Hrdlovičovi. Keďže podľa jeho slov kúpnopredajná zmluva neobsahovala to, čo požadoval, dal Hrdloviča na súd. Na účet v Prvej komunálnej banke totiž Bunčákovi došla len desatina sumy, na ktorej sa s Hrdlovičom dohodol. Prvostupňový súd rozhodol, že zmluva je neplatná, no Hrdlovič sa odvolal.

Bunčák však vrak lode Korzár nepokladá za svoj majetok. Podľa jeho slov nový majiteľ loď vybrakoval, schádzali sa v nej pochybní ľudia a zdevastoval ju aj požiar, ktorý tu vypukol ešte v zime. Hrdlovič je údajne už dva roky nezvestný. Príčiny vzniku požiaru ani ďalšie okolnosti, ktoré by objasnili záhadné dianie na starej lodi, zatiaľ nie sú známe.

(his)

Páčil sa vám článok?