Správy z podsvetia 07/1999

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KONVENTNEJ ULICI explodoval nástražný výbušný systém, umiestnený pod Volswagenom Polo, ktoré patrilo zvolenskej firme Tiko-Reál. Výbuch poškodil prednú časť auta, škody vyčíslili na 60 tisíc korún. Policajti na mieste činu zaistili úlomky krytu motora a zápalnú šnúru.

NA ŠANCOVEJ ULICI zadržali policajti troch mladíkov vo veku od 13 do 15 rokov, ktorí tu v jednom byte ukradli prenosný telefón značky Gigaset 2000 C v hodnote 9 tisíc korún. Chlapcov predviedli na policajnú stanicu a telefón, ktorý sa našiel u 15-ročného Jána K., vrátili majiteľovi.

NA GUNDULIČOVEJ ULICI  kontrolovala policajná hliadka motorové vozidlo značky Ford. Jeho 29-ročný vodič sa nemohol preukázať vodičským preukazom, pretože za dopravný priestupok mu ho policajti odobrali ešte v decembri minulého roku na 24 mesiacov.

NA ŠPITÁLSKEJ ULICI sa pokúsil podplatiť policajtov 20-ročný mladík z Petržalky. Pri osobnej kontrole mu totiž našli skladačku s drogou a aby ho nepredviedli, ponúkol policajtom 10 dolárov. Vyšetrovateľ proti nemu vzniesol obvinenie, stíhaný bude na slobode.

NA KOMÁRNICKEJ ULICI pred reštauráciou Atlantída napadli traja Bratislavčania vo veku 21, 23 a 24 rokov 26-ročného muža. Neskôr sa mu vyhrážali fyzickou likvidáciou a žiadali od neho 10 tisíc korún. Keď nezohnal peniaze, zatvorili ho do garáže na Muškátovej ulici a priviazali ho k invalidnému vozíku s tým, aby si  rozmyslel, odkiaľ vezme hotovosť. Vydieraný muž utrpel zranenia, z ktorých sa bude zotavovať týždeň. Páchateľov zadržali a obvinili ich z vydierania spolupáchateľstvom. Krajský úrad vyšetrovania PZ v Bratislave požiadal, aby boli vzatí do väzby.

NA VIEDENSKEJ CESTE ukradli červený Volkswagen Passat Combi v hodnote 1,1 milióna korún. Auto patrilo 45-ročnému Nemcovi.

NA DOLNOZEMSKEJ CESTE prepadli 15-ročného chlapca. Neznámy páchateľ mu najprv nastriekal do očí neznámu látku, po čom chlapec spadol na zem, páchateľ potom sadol na jeho bicykel a ušiel.

NA KOPČIANSKEJ ULICI  zasahovala polícia po tom, čo na linku 158 oznámil neznámy mužský hlas, že v jednom z objektov na tejto ulici je bomba. Policajti s pomocou špeciálne vycvičeného psa vykonali prehliadku objektu, avšak niajkú výbušninu nenašli.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI údajne prepadli 22-ročného muža, ktorý odchádzal z návštevy v jednom z bytov. Mladý muž nahlásil na polícii, že hostiteľ, ktorého meno nepozná, vraj pri odchode vytiahol na neho palicu a pod hrozbou násilia mu vzal mobil a vrchné ošatenie, ktoré si poškodený cení na 4460 Sk. Teraz je rad na vyšetrovateľovi, aby zistil, ako to v skutočnosti bolo.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI zaútočil neznámy páchateľ na 24-ročnú Marcelu S. Za bundu ju vtiahol do vchodu a potom do nákladného výťahu, kde od nej pýtal peniaze. Za použitia násilia jej vraj zobral 50 DM. Marcela je však na polícii už „známa firma“. 21. marca spolu so svojím ani nie 17-ročným komplicom lúpežne prepadli na Bieloruskej ulici 12-ročné dievča a vzali jej náušnice a prstene. Oboch zadržali a vyšetrovateľ pripravuje ich vzatie do väzby.

(his)

Páčil sa vám článok?