Správy z podsvetia 05/1999

17.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI vo výťahu domu dvaja páchatelia prepadli 46-ročnú ženu a ukradli jej šperky v hodnote 70 000 Sk. Polícia ich vypátrala a zistila, že ide o 20-ročného Bratislavčana a 33-ročného Trnavčana. Vyšetrovateľ požiadal súd o ich vzatie do väzby.

NA BIELORUSKEJ ULICI vo dvore nákupného strediska Jantár prepadol ozbrojený páchateľ Pavla P., zamestnanca firmy Guard-MD zaoberajúcej sa prevozom peňazí. Puškou mu mieril na hlavu a pýtal od neho peniaze. Keď Pavol P. povedal, že peniaze nemá, útočník mu vzal mobilný telefón a služobnú zbraň – pištoľ ČZ kalibru 7,65 mm s 15 nábojmi. Keď páchateľa vyrušil kolega prepadnutého, z miesta činu ušiel. Nikto neutrpel zranenie, ale krádežou zbrane a mobilu vznikla škoda 15 tisíc korún.

NA HRANIČNEJ ULICI terorizoval svoju manželku 35-ročný cudzinec, občan Bosny a Hercegoviny, prechodne žijúci v Bratislave. Muž svoju manželku podozrieval z nevery a použitím fyzického násilia ju nútil, aby sa priznala. V jednom prípade dokonca z balkóna bytu po manželke strieľal. Pištoľ Taurus 357 Magnum mal v legálnej držbe. Vyšetrovateľ PZ ho obvinil z trestného činu vydierania.

NA PREŠOVSKEJ ULICI ukradli nákladné motorové vozidlo Iveco s návesom červenej farby. Kamión v hodnote 3 milióny korún je majetkom talianskej firmy F. LLI Canil S.p.A.

NA MILETIČOVEJ ULICI zasahovala hliadka polície v Kostole dona Bosca, odkiaľ hlásili rozbitú sklenú výplň. V kostole pred oltárom kľačal neznámy muž a jedol oblátky. Nemal pri sebe nijaké doklady a odmietal komunikáciu s policajtmi. Umiestnili ho na psychiatrickom oddelení.

NA BAJKALSKEJ ULICI ukradol neznámy páchateľ červenú nákladnú Tatru 815 v hodnote 1,3 milióna Sk. Išlo o majetok a.s. EZ – Elektrosystémy Bratislava.

NA REZEDOVEJ ULICI pri otváraní bytu prepadol neznámy páchateľ 90-ročnú starenku. Vtlačil ju dnu, zrazil k zemi, zviazal a pod vyhrážkou použitia noža jej vzal 14 000 korún. Obeť utrpela šok a ľahšie zranenia.

NA OSADNEJ ULICI na základe súhlasu súdu vykonala polícia v jednom z bytov domovú prehliadku. Našlo sa pritom 18 papierových skladačiek a igelitové vrecko s hnedým práškom - dohromady 31,2 g heroínovej zmesi. V súvislosti s nálezom zadržali dvoch Bratislavčanov - 25-ročnú ženu a 22-ročného muža.

NA BELLOVEJ ULICI vykradli rodinný dom 40-ročnej Bratislavčanky. Páchateľ rozbil sklo na vchodových dverách, odcudzil šesť obrazov, spotrebnú elektroniku a šperky v celkovej hodnote vyše 600 tisíc korún.

NA RAČIANSKEJ ULICI dvaja neznámi páchatelia prepadli 32-ročného muža a z kufríka mu ukradli tritisíc korún.

NA BUDYŠÍNSKEJ ULICI na chodníku našli ležať 33-ročného Macedónca. Cudzinec uviedol, že bez cudzieho zavinenia vypadol z okna bytu na prvom poschodí, ktorý patrí 23-ročnej žene. Zo zranení sa bude zotavovať najmenej pol roka. Zistilo sa, že na území SR sa zdržiaval neoprávnene.

NA JIRÁSKOVEJ ULICI v jednom z bytov si 45-ročný muž podrezal žily na oboch zápästiach. Prvú pomoc mu poskytla matka, potom ho previezli do nemocnice.

(his)

Páčil sa vám článok?