Čumil sa opäť stal obeťou zrážky s autom

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Azda najfotografovanejší objekt bratislavského korza - Čumil - sa stal po druhý raz obeťou dopravnej nehody. Po jeden a pol roku doplatil opäť na nepozornosť bezohľadného vodiča.

V utorok 9. marca ráno sa Čumilova hlava otriasla nárazom zadnej časti automobilu talianskeho motoristu, ktorý bronzovú postavu trčiacu z kanála pri cúvaní včas nespozoroval. Tak ako pri predchádzajúcej havárii aj tentoraz, našťastie, povolilo betónové podložie, v ktorom je plastika osadená. Ako nám povedal autor sochy akademický maliar Viktor Hulík, bolo to šťastie, v opačnom prípade by Čumil s najväčšou pravdepodobnosťou prišiel o hlavu.

Oprava bronzovej plastiky si nevyžiada vážnejšie zásahy, zreparovať bude treba predovšetkým kanál, resp. podložie s úchytnými skrutkami. Mala by byť hotová do dvoch týždňov a náklady na ňu by nemali presiahnuť desaťtisíc korún. V. Hulík uviedol, že na prítomnosť vykúkajúcej postavy bude v budúcnosti musieť upozorňovať dopravná značka alebo tabuľka s nápisom „Pozor, na ceste sa pracuje!“ Avšak ani to nevyrieši problém s autami, ktoré do pešej zóny a zvlášť do blízkosti Čumila, pri ktorom sa najradšej pristavujú deti, rozhodne nepatria.

(mil)

Páčil sa vám článok?