Správy z podsvetia 03/1999

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA FAJNOROVOM NÁBREŽÍ ukradol neznámy páchateľ strieborný VW Golf. 49-ročnému Rakúšanovi spôsobil škodu 1,5 milióna korún.

NA NÁMESTÍ SNP pri krádeži kabelky 74-ročnej ženy zadržali okoloidúci 13-ročnú dievčinu – bulharskú štátnu príslušníčku. Policajná hliadka ju predviedla na policajné oddelenie v Starom Meste a po vypočutí prepustila, lebo ide o maloletú páchateľku.

NA TOVÁRENSKEJ ULICI v pobočke Tatra banky pri odovzdávaní tržby jednej firmy, pokladníčka objavila medzi bankovkami falzifikát tisíckorunáčky. Bankovka bola odoslaná do skúšobne platidiel NBS. Prípad prevzali odborníci z odboru ekonomickej kriminality.

NA VAZOVOVEJ ULICI neznámy páchateľ z bytu 57-ročnej majiteľky odcudzil šperky v hodnote 600 000 Sk.

NA BELEHRADSKEJ ULICI sa vlámala dvojica páchateľov cez strešné okno do bytu na 6. poschodí. Po telefonáte na linku 158 priamo pri čine zadržali policajti 19-ročného Petra S. Jeho komplicovi sa podarilo po strechách domu ujsť.

NA KULÍŠKOVEJ ULICI zdemoloval zariadenie základnej školy neznámy vandal. Ako oznámil školník, do budovy sa niekto v noci vlámal, nič však neukradol, iba zničil. Na zadnej časti na okne vypáčil mrežu, rozbil okno a tak vnikol do triedy. Aké úmysly mal, nevedno, pretože ďalšia jeho cesta viedla do kuchyne, kde vykopol sklo na dverách a na dvoch miestach tu založil oheň. Následkom požiaru došlo k poškodeniu rozvodovej elektrickej skrine, zničené boli i svietidlá, zhoreli obrusy, šaty a zariadenie v miestnostiach. Páchateľ potom vo WC na prízemí pustil do umývadiel prúdom vodu. To isté urobil i na troch poschodiach, kde dokonca zvesil umývadlá. Škoda bude vyčíslená dodatočne.

NA TOMÁŠIKOVEJ ULICI prichytila policajná hliadka dvoch mladíkov, ktorí sa vlámali do stánku PNS. Páchatelia odcudzili cigarety, cukrovinky, elektroniku, finančnú hotovosť vo výške 2 tisíc korún a lístky na MHD. Poškodili pritom pokladnicu a klimatizáciu. Policajti ich predviedli na Obvodné oddelenie polície v Ružinove. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu spolupáchateľstva v súčinnosti s trestným činom poškodzovania cudzej veci. 23-ročný Maroš D. z Petržalky bez pracovného pomeru bude stíhaný na slobode a druhý páchateľ, 25-ročný Ukrajinec, tiež bez pracovného pomeru, dostal zákaz pobytu na území Slovenska a do 24 hodín musel opustiť republiku.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI ukradli modrú Aviu A 21 s nákladom súčiastok a pneumatických kladív Bosch. Krádežou vznikla popradskej firme Hydrostop škoda 1,2 milióna korún.

NA PREŠOVSKEJ ULICI odcudzili Audi S8, firemné vozidlo českej a.s. Moravia Steel z Třinca v ČR. Firme vznikla škoda rovných 3,6 milióna Sk.

NA ŠUSTEKOVEJ ULICI zadržala policajná hliadka dvoch mužov a jednu ženu v pivničných priestoroch, kam sa vlámali po rozbití sklenenej výplne na dverách. Predviedli ich na policajné oddelenie.

NA KOPČIANSKEJ ULICI zasahovali privolaní príslušníci polície po tom, čo strážna služba firmy Kersan zadržala dvoch mužov, ktorí mali v úmysle odniesť záchodovú misu aj s nádržkou a umývadlo s podstavcami. Oboch zadržali a po vypočutí prepustili.

(his)

Páčil sa vám článok?