Požiare priamo v centre mesta

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulom roku bolo v centrálnej mestskej časti 139 požiarov, ktoré spôsobili priame škody vo výške takmer 5,5 milióna korún.

Ako nás informoval odbor požiarnej ochrany Okresného úradu Bratislava 1, medzi najväčšie požiare v roku 1998 patrili prípad požiaru strechy bývalého kláštora na Nekrasovovej ulici, požiar štyroch áut a prívesu na parkovisku na Drevenej ulici či požiar novinového stánku na rohu Mýtnej a Povrazníckej ulice.

V porovnaní s predchádzajúcim rokom horelo v roku 1998 o 35-krát viac, rovnako vyššie boli aj priame škody spôsobené požiarmi. Zvýšil sa počet požiarov spôsobených nedbalosťou a neopatrnosťou občanov (najmä pri fajčení), ako aj počet požiarov zavinených deťmi. Mierne poklesol počet úmyselných požiarov.

V januári 1999 horelo v Starom Meste 6- krát, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 3 požiare menej. K najvážnejšiemu prípadu došlo na Heydukovej ulici, kde na následky otrávenia sa splodinami horenia zomrela 76-ročná užívateľka bytu. Druhým vážnym požiarom bol prípad na Obchodnej ulici, kde vo dvore horelo osobné auto.

(wl)

Páčil sa vám článok?