Štatistika bratislavských kolobežkárov: Od začiatku roka desať nehôd a jeden mŕtvy

25.3.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí dopravní policajti zaznamenali od začiatku roka viacero dopravných nehôd zavinených vodičmi kolobežiek s pomocným motorčekom, ktoré si častokrát vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Za obdobie od januára 2024 evidujeme na území Bratislavského kraja celkovo 10 takýchto dopravných nehôd, kde bol ako účastník práve vodič kolobežky, pričom za rovnaké obdobie minulého roku sme neevidovali ani jednu dopravnú nehodu s účasťou vodiča kolobežky," uviedli policajti. 

Pri dopravných nehodách s účasťou kolobežky došlo k usmrteniu jednej osoby, ťažko zranený nebol nik, ale v siedmich prípadoch došlo k ľahkému zraneniu vodiča kolobežky.

"V šiestich prípadoch boli dopravné nehody zavinené práve vodičmi kolobežiek. V troch prípadoch bol u vodičov kolobežiek, ktorí spôsobili dopravnú nehodu, zistený alkohol v dychu," dodali.

V priebehu siedmich kalendárnych dní (14.03.2024 až 20.03.2024) zaznamenali bratislavskí dopravní policajti až štyri dopravné nehody s účasťou vodičov kolobežky.

(ms)

Páčil sa vám článok?