VIDEO Záchrana života: Na ulici v Starom Meste skolaboval muž trpiaci epilepsiou a cukrovkou

13.3.2024
0

Zdroj: FB Mestská polícia Bratislava

Páčil sa vám článok?

Prišla mu pomoc vďaka všímavosti okolia. Mestskí policajti ratovali v nedeľu v bratislavskom Starom Meste muža, ktorý skolaboval.

"Mužovi v stredných rokoch prišlo počas nedeľného rána zle. Našťastie si ho všimla žena, ktorá sedela v električke a upovedomila operátora mestskej polície," informovali mestskí policajti na sociálnej sieti.

Operátor na roh Obchodnej a Vysokej vyslal hliadku z okresného. Policajtka a policajt tu našli muža vo veľmi zlom zdravotnom stave, ktorý okrem cukrovky trpí aj epilepsiou. Bolo preto nevyhnutné zavolať sanitku.

Do príchodu zdravotníkov sa policajti o muža starali a snažili sa ho upokojiť. Pomohli mu napríklad napiť sa sladeného nápoja, keďže kvôli aktuálnemu zlému zdravotnému stavu nedokázal ani to. 

"Aj vďaka všímavej žene sme mohli pomôcť človeku v núdzi. Prosíme, nebuďte ľahostajní voči svojmu okoliu a ak máte podozrenie, že niekto potrebuje pomôcť, neváhajte a privolajte hliadku mestskej polície prostredníctvom linky159. Pamätajte si, že je lepšie prísť k desiatim nepotvrdeným oznamom, ako neprísť k jednému, kde môže ísť o život," zakončili policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?