Colníci v Čunove: Zabavili cigarety aj alkohol, zachraňovali ľudský život

4.3.2024
0

Zdroj: Colný úrad Bratislava

Páčil sa vám článok?

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Bratislava zaistili na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo spolu 206 spotrebiteľských balení cigariet, 55 fliaš liehovín a tovar porušujúci práva duševného vlastníctva. V pondelok o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková.

"V autobusoch s moldavskou a ukrajinskou poznávacou značkou zaistili 4120 kusov cigariet rôznych značiek," priblížila hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková. Krabičky boli označené moldavskou a ukrajinskou kontrolnou známkou. "Na výzvu hliadky nevedeli vodiči autobusu preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia," uviedla Adamčíková.

Bez platnej kontrolnej známky našli v autobuse, ktorý šoféroval 34-ročný Ukrajinec, desať litrových balení vodky. Ďalších 45 fliaš vodky inej značky bolo označených ukrajinskou kontrolnou známkou. Ani k tomuto tovaru nevedel podľa Adamčíkovej jeho majiteľ predložiť potrebné doklady. Počas kontroly dodávky s bulharských evidenčným číslom našli príslušníci CÚ Bratislava aj tovar, u ktorého vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva, a to 40 kusov značkových záclon.

Zdroj: Colný úrad Bratislava

Zaistený alkohol.

Akciu poznamenalo náhle zhoršenie zdravotného stavu jedného z pasažierov zaparkovaného osobného auta, ktorý skolaboval. "Naši príslušníci udalosť spozorovali, pribehli k osobe a podali jej prvú pomoc. Zároveň privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Prítomní spolucestujúci hliadke oznámili, že osoba trpí epilepsiou. Členovia hliadky aj po odznení záchvatu zotrvali pri osobe až do príchodu záchranárov," dodala hovorkyňa.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?