Andrej Danko autom zdemoloval semafor na Saratovskej, z miesta odišiel

12.1.2024
0

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Predseda SNS Andrej Danko v noci zo štvrtka na piatok narazil v bratislavskej Dúbravke na križovatke Saratovskej s Repašského do semafora, následne odišiel.

O udalosti informoval portál startitup.sk.  "Andrej Danko údajne dopravnú nehodu bezprostredne neohlásil policajtom, auto vycúval a odišiel s ním domov. Policajti ho dohľadali aj podľa olejovej škvrny. Tá viedla až do jeho garáže a reportéri ju videli na vlastné oči," informoval startitup.

Na mieste nehody z auta odpadlo evidenčné číslo, i vďaka tomu mali policajti Danka dohľadať. 

Za útek z miesta nehody podľa zákona hrozí pokuta vo výške 200 až 1 000 eur ako aj zákaz vedenia motorového vozidla do päť rokov.

K udalosti sa vyjadril aj Danko. "Narazil som do stĺpa, ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním... Verím, že poisťovňa sa s tým vysporiada a keby nie, som si vedomý svojej zodpovednosti," uviedol šéf SNS.

Zdroj: ms

Miesto nehody už po odstránení následkov. 

Bratislavskí policajti upresnili, že k nehode prišlo krátko pred 23.30 h.

"Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpu svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu. Po príchode hliadky dopravnej polície sa vodič, ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali. Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff. 

Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti avizoval, že prokuratúra začne trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. 
"V rámci trestného konania prokuratúra vykoná všetky procesné úkony nevyhnutné na náležité objasnenie skutkového stavu veci. Orgány prokuratúry apelujú na zdržanlivosť pred vyslovovaním predčasných záverov," priblížil.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?