Opitý Mário v Lamači: Najskôr poškodil pri jazde niekoľko áut, policajtom chcel uniknúť v autobuse

8.12.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V rukách policajtov skončil 31-ročný Mário H., ktorý si v pondelok (04.12.2023) v bratislavskom Lamači v autoservise sadol za volant cudzieho auta opitý

"Podľa doposiaľ zistených informácií 31-ročný Mário H. mal vojsť do uzavretého areálu servisu a následne nastúpiť na miesto vodiča do naštartovaného vozidla, ktorým začal cúvať, pričom narazil do vedľa zaparkovaného vozidla. Svoju jazdu napriek nárazu neukončil a pokračoval v cúvaní, následkom čoho narazil do za ním stojaceho vozidla. Po tomto náraze sa pohol smerom dopredu a zachytil jednou stranou vozidla ďalšie vozidlo. Jazdou smerom k východu z parkoviska poškodil ešte ďalšie tri vozidlá," priblížila nám policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

V odjazde z parkoviska Máriovi zabránila rampa, ktorá sa neotvorila. Uniknúť s autom skúsil aj jazdou cez kríky, ani to mu však nevyšlo. Jeho výčiny zbadali zamestnanci servisu. Následne vystúpil z auta a utiekol smerom k najbližšej zastávke MHD, kde nastúpil do autobusu.

"Na základe priebežného poskytovania aktuálnych informácií zamestnancami servisu bol prenasledovaný muž zadržaný hliadkou polície. Po zadržaní bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,35 promile. V rámci kontroly bolo taktiež zistené, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 60 mesiacov," dodala hovorkyňa. 

Vyšetrovateľ obvinil 31-ročného Mária H. z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

(ms)

Páčil sa vám článok?