Smutné video: Polícia zverejnila zábery z nehody električky, pri ktorej zahynul 14-ročný chlapec

22.10.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Počas stredy a štvrtka došlo v Bratislave až k trom dopravným nehodám, pri ktorých električka zrazila chodca. Štvrtková nehoda na Vajnorskej ulici bola bohužiaľ tragická, 14- ročný chlapec vbehol pod kkolesá električky, ktorá ho usmrtila. Bratislavskí policajti zverejnili videozáznamy všetkých troch nehôd. Ako vidno, vždy k nim došlo pre nepozornosť chodcov.

Prvé dve nehody sa stali v stredu dopoludnia na Karloveskej ulici. Chodci pri nich utrpeli zranenia vyžadujúce si ošetrenie v nemocniciach. Najskôr o ôsmej hodine ráno zrazila električka chodkyňu neďaleko Námestia sv. Františka. Žena na neriadenom priechode (bez semaforov) pre chodcov náhle vošla električke do dráhy. O dve hodiny neskôr zas zrazila električka chodca taktiež na Karloveskej ulici. 

Pri štvrtkovej nehode na Vajnorskej ulici 14-ročný chlapec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Chlapec bežal cez cestu na neriadenom priechode pre chodcov, prebehol popred prichádzajúcu električku a zrejme si nevšimol, že električka prichádza aj z druhej strany. Pod jej kolesami bohužiaľ zahynul.

Video zachytáva všetky tri nehody:

"V tejto súvislosti chodcom opäť pripomíname, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov. Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil. Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú chodci svoj život, ale aj život a zdravie cestujúcich v električke, ktorí pri použití núdzovej brzdy vodičom električky môžu spadnúť a zraniť sa. Pri prechádzaní cez električkovú trať buďte nanajvýš pozorní a vždy sa poriadne presvedčte, či cez ňu môžete bezpečne prejsť!" upozorňujú policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?