Policajti zadržali v Bratislave ďalšie desiatky nelegálnych migrantov

28.8.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Viaceré hliadky policajtov v Bratislave boli počas nedele vyslané k dvom prípadom nelegálnej migrácie, ku ktorým došlo v územnom obvode piateho bratislavského okresu. Viac nám prezradil policajný hovorca Michal Szeiff.

K prvému prípadu došlo včera (27.08.2023) krátko po 03.00 h. Policajti zadržali na Balkánskej ceste v úseku medzi Jarovcami a Rusovcami Ford tranzit, ktorý prenasledovala hliadka polície Maďarska z ich územia až k miestu,kde bolo zastavené slovenskou hliadkou.

"Na mieste bol zadržaný vodič tohto vozidla, ktorý na výzvy policajných hliadok nereagoval a s vozidlom unikal vysokou rýchlosťou. Jednalo sa o 23-ročného muža, vo vozidle sa nachádzalo 22 migrantov zo Sýrie, pričom z uvedeného počtu išlo o 21-mužov a jednu ženu. K zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo," uviedol Szeiff. 

Druhý prípad policajti zaznamenali o pár hodín neskôr na rovnakom úseku krátko pred 05.30 h. "Hliadky PZ prenasledovali unikajúce vozidlo zn. Opel Zafira, ktorého vodič rovnako nerešpektoval opakované zákonné výzvy k zastaveniu vozidlo a vysokou rýchlosťou smeroval od mestskej časti Čunovo v smere do Bratislavy. Na úrovni kruhového objazdu pri Panónskej ceste vodič s vozidlom vyšiel na kruhový objazd, kde vozidlo zostalo stáť. Vodič sa aj v tomto prípade dal na útek, avšak policajti ho na mieste zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Vo vozidle bolo nájdených 12 migrantov zo Sýrie," dodal hovorca. 

Všetkých migrantov odovzdali cudzineckej polícii.

(ms)

Páčil sa vám článok?