Podvodník zo sociálnej siete: Ženu obral o 32-tisíc eur

25.8.2023

Zdroj: pexels.com

Páčil sa vám článok?

Muž na sociálnej sieti oklamal ženu, obral ju o 32.670 eur. Informuje o tom polícia Bratislavského kraja.

Žena sa s mužom zoznámila na sociálnej sieti a vytvorila si s ním priateľský vzťah. Muž mal stavať nehnuteľnosti. "Časom sa však začal sťažovať na rôzne komplikácie spojené s aktuálnou stavbou, potrebný nový certifikát, za ktorý musí zaplatiť, no cez banku v Turecku to nejde a požiadal poškodenú, aby to skúsila ona. Išlo o platbu vo výške 21 000 eur," opísali policajti.

Ženu ďalej oboznámil s pokazeným strojom na stavbe, za čo mu poslala 11 000 eur. Následne sa jej ozval pre krádež materiálu na stavbe. Poškodená nový tovar objednala a zaplatila. Išlo podľa polície o 13100 eur, ktoré uhradila na taliansky bankový účet. "Kuriérska spoločnosť, ktorá mala dodať tovar, od ženy žiadala platbu za clo vo výške 6 470 eur, ktorú zaplatila," dodali policajti.

Takto vyzerá nový hybridný trolejbus. Aké má vybavenie?

Hybridný preto, lebo dokáže prejsť úseky trasy aj mimo trakčného vedenia, keďže dieselový agregát ako doplnkový pohon nahradili batérie nabíjané priamo z trakčnej siete. Vďaka tomu sa môžu postupne meniť niektoré doterajšie autobusové linky za ekologickejšie trolejbusové a zároveň bude väčšia sloboda a flexibilita pri poruchách trakčnej trate či plánovaní dopravy. Informuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?