VIDEO: Za dva mesiace sa šofér dopustil štyroch priestupkov

1.8.2023

Zdroj: FB Polícia - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Tridsaťdvaročný vodič auta BMW jazdil po diaľnici D1 smer Trnava rýchlosťou 175km/h, kde je maximálna dovolená rýchlosť 110km/h. Diaľniční policajti v Bratislave vodiča zastavili a počas kontroly zistili, že počas dvoch mesiacov vodič štyrikrát porušil pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom.

"Hliadka vodičovi zadržala vodičský preukaz, ďalšiu jazdu mu zakázala a bude riešený v správnom konaní," uvádza sa na Facebooku bratislavskej polície.

Hrozí mu sankcia do 300 €, zákaz činnosti do dvoch rokov a bude musieť absolvovať v zmysle zákona o cestnej premávke:
▪️ doškoľovací kurz,
▪️ preskúšanie odbornej spôsobilosti,
▪️ preskúmanie zdravotnej spôsobilosti,
▪️ preskúmanie psychickej spôsobilosti.

"Upozorňujeme vodičov, že vysokou rýchlosťou ohrozujú seba a ostatných účastníkov cestnej premávky. Dodržujte dopravné prepisy a jazdite bezpečne," uvádza polícia na sociálnej sieti.

Novomestské kultúrne a športové leto už potešilo takmer 5 000 návštevníkov

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto sériou podujatí Novomestského kultúrneho a športového leta predstavila novú koncepciu, ktorá spríjemňuje verejné priestory, ponúka paletu rôznorodej dramaturgie a športových aktivít a v neposlednej rade predstavuje spoluprácu s novomestskými komunitami. Štatistiky hovoria o 4 900 návštevníkoch počas mesiaca júl, najviac ich bolo v sobotu 29. júla v Letnom kine na Kuchajde na premietaní filmu Invalid. Novomestské kultúrne a športové leto sa končí 9. septembra.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?