Agresívny Radovan napadol policajtov kladivom, skončil vo väzbe

7.6.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vyčíňanie agresívneho muža museli počas uplynulého víkendu riešiť bratislavskí policajti v Karlovej Vsi. Radovan (50) nakoniec napadol aj samotných mužov zákona.

"Na hlasné výkriky z balkóna a silné údery v jednom z bytov upozornili uplynulý víkend na linke 158 obyvatelia bytového domu na ulici Jána Stanislava v Karlovej Vsi. Po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané policajné hliadky. Tie po príchode do bytového domu zistili, že nočný kľud rušil jeden zo susedov hlučným kričaním a udieraním do steny kladivom," priblížil nám policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti muža vyzývali, aby byt otvoril. "On však ich výzvy nerešpektoval a začal udierať kladivom do vchodových dverí. Policajti sa preto rozhodli použiť ich zákonné oprávnenie, ktoré im dovoľuje v tomto prípade otvoriť byt. Po jeho otvorení a vstúpení do jeho priestorov, rušiteľ zrazu hodil do jedného z policajtov kovovú konštrukciu, ktorou zasiahol policajtov hrudník. Následne policajné hliadky vyzývali agresívneho muža, aby pustil kladivo z ruky. Ten sa po výzve napriahol a kladivom sa zahnal na jedného z policajtov, ktorý rane vyhol. Po jeho ďalšom útoku bol agresívny muž obmedzený na osobnej slobode," dodal Szeiff.

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného Radovana z Bratislavy zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Sudca okresného súdu rozhodol o umiestnení obvineného do väzby.

(ms)

Páčil sa vám článok?