Žiadny zápach ich nepomýlil: Služobné psy odhalili úkryt na toalete autobusu

2.5.2023
0

Zdroj: Colný úrad Bratislava

Páčil sa vám článok?

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Bratislava hliadkovali na hraničnom priechode Čunovo v smere do Maďarska. Za pomoci dvoch služobných psov sa zamerali na kontrolu nelegálnej prepravy tabakových výrobkov.

Psy, belgické ovčiaky, vycvičené na vyhľadávanie tohto druhu tovaru objavili v úkryte autobusu 1 600 kusov cigariet bez kontrolnej známky.

"Skúsená sučka Jena, ktorá pomáha pri vyhľadávaní tabaku a tabakových výrobkov príslušníkov finančnej správy z CÚ Bratislava, zaznamenala spolu s nováčikom Abby záchyt 80 ks spotrebiteľských balení cigariet (SBC), čo predstavuje 1 600 ks. Neboli označené kontrolnou známkou. Našli ich počas kontroly na HP Čunovo v smere do Maďarska, keď prehľadávali autobus s moldavskou poznávacou značkou," informovala nás hovorkyňa colného úradu Drahomíra Adamčíková.

FOTOGALÉRIA:

Jena a potom aj Abby opakovane označili prítomnosť tabakových výrobkov v interiéri autobusu. Cigarety boli ukryté v priestore toalety za plastovým krytom pod umývadlom. Vodič, 40-ročný občan Moldavska, nevedel preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia. Podľa jeho slov ich viezol do Nemecka. Hliadka cigarety zaistila a vodičovi udelila pokutu. Prípadom sa ďalej zaoberá CÚ Bratislava.

(ms)

Páčil sa vám článok?