Policajtom menia ubytovanie, v bratislavskej Rači majú 50 nových apartmánov

1.5.2023
0

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Policajti budú mať v bratislavskej Rači nové ubytovanie. Ministerstvo vnútra (MV) SR pristúpilo k zámene nevyužívaného nehnuteľného majetku štátu vo svojej správe za 50 nových apartmánov. Na zámene objektov mal rezort finančne získať. Informovalao tom hovorkyňa MV Zuzana Eliášová.

"Hlavným zámerom je splnenie zákonnej povinnosti zabezpečenia ubytovania príslušníkom Policajného zboru (PZ), ktorej cieľom je prispieť k stabilizácii PZ a zároveň zvýšiť záujem uchádzačov o túto prácu," priblížila. Rezort k zabezpečeniu nového ubytovania podľa jej slov pristúpil vzhľadom na nedostatočné ubytovacie kapacity, ktoré sa prehĺbili po uzavretí ubytovne Saratov (na úvodnej foto) v bratislavskej Dúbravke hygienou.

Ministerstvo za 50 apartmánov v Rači zamieňa rodinný dom s pozemkom v bratislavskom Lamači a ubytovňu Saratov . "Spoločnosť, s ktorou sme zámenu realizovali, zároveň zmluvne deklarovala, že rozdiel v cene zamieňaných nehnuteľností v hodnote 629.000 eur si nebude voči MV SR uplatňovať. MV SR tak podľa znaleckých posudkov zámenou získalo do správy finančne hodnotnejší majetok," ozrejmil štátny tajomník rezortu Tomáš Oparty.

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) skonštatoval, že ubytovanie pre policajtov sa dlhé roky neriešilo. "Nové priestory budú dôstojným ubytovaním pre príslušníkov Policajného zboru v hlavnom meste bez toho, aby museli do Bratislavy dochádzať," doplnil.

Zdroj: MsP

V Rači sú v súčasnosti ubytovaní aj študenti policajnej akadémie.

Požiadavkami na zabezpečenie ubytovania v Bratislavskom kraji sa podľa hovorkyne od roku 2020 zaoberá Sekcia ekonomiky MV SR. "Máme záujem predovšetkým o apartmánové nebytové priestory, ktoré by na jednej strane predstavovali vyšší štandard ubytovania pre našich zamestnancov a na strane druhej by nám umožnilo uzatvárať zmluvu o ubytovaní, a nie zmluvu o nájme služobného bytu," uviedla generálna riaditeľka sekcie Oľga Grausová. V súčasnosti podľa jej slov pracujú na analýze stavu ubytovní a bytov, no pripravujú tiež nový harmonogram postupnej rekonštrukcie vybraných ubytovní.

Páčil sa vám článok?