Na D2 znížili policajti rýchlosť pre váženie kamiónov. Niektorých vodičov "odmenia"

15.3.2023

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravné značenia upravujúce najvyššiu dovolenú rýchlosť jazdy majú svoj význam. V dvoch prípadoch nameraných rýchlostí bola dopravnou značkou znížená rýchlosť na 80km/h z dôvodu, že na odpočívadle Jarovce diaľnice D2 bolo vykonávané váženie nákladných vozidiel tenzováhami. Pre bezpečnosť policajtov vykonávajúcich váženie, ako aj vodičov, bolo dopravné značenie umiestnené v dostatočnej vzdialenosti, aby vodiči stihli zareagovať a svoju rýchlosť znížiť. Vodičov, ktorí neuposlúchli pokyn vyplývajúci z dopravného značenia policajti riadne „odmenia“.

Prvého vodiča policajti v Bratislave na úseku diaľnice D2 v okrese Bratislava - Petržalka smer mesto namerali dňa 14.03.2023 v ranných hodinách. Vodič šoféroval auto Mercedes, s ktorým jazdil rýchlosťou 141km/h, čím prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 61km/h.

Druhého vodiča namerali policajti v Bratislave krátko po prvom vodičovi. V tomto prípade vodič jazdil v uvedenom úseku rýchlosťou 159km/h, čím prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 79km/h. V týchto prípadoch budú držitelia vozidiel riešení formou objektívnej zodpovednosti.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?