Colníci na hraniciach zadržali vyše 170 balení cigariet a 120 fliaš alkoholu

20.1.2023
0

Zdroj: FB Finančná správa

Páčil sa vám článok?

Colníci zadržali na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka viac ako 170 spotrebiteľských balení cigariet a 120 fliaš alkoholu. Našli ich pri kontrole batožinového priestoru dodávky prichádzajúcej z Moldavska. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková.

"V aute sa nachádzal rumunský vodič a dvaja spolucestujúci z Moldavska. Pri kontrole batožinového priestoru colníci zistili, že prevážajú nadlimitné množstvo spotrebiteľských balení liehu a cigariet bez slovenskej kontrolnej známky," priblížila hovorkyňa.

Celkovo podľa jej slov išlo o 173 balení cigariet šiestich rôznych značiek, pričom v každom na nachádzalo 20 kusov cigariet. V kufri mali tiež 122 fliaš alkoholu. "Išlo o 12 fľašiek vodky, 24 kusov bieleho vína, 39 balení šumivého vína a 47 fliaš moldavského koňaku," spresnila Adamčíková.

Dodala, že k prevozu alkoholických nápojov sa priznal vodič a k škatuľkám cigariet jeho spolujazdci. "Keďže išlo o alkohol a cigarety, ktoré neboli v súlade so zákonom označené slovenskou kontrolnou známkou a posádka nevedela preukázať spôsob a pôvod ich nadobudnutia, príslušníci CÚ Bratislava ich prevoz cez hranice nepovolili," ozrejmila hovorkyňa. Dodala, že colníci balenia zabezpečili a tovar bude zlikvidovaný.

(TASR)

Páčil sa vám článok?