Policajti zabránili krádeži v Železničnom múzeu v Bratislave

12.1.2023

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Železniční policajti zabránili v utorok (10. 1.) krádeži v Železničnom múzeu v Bratislave. Priamo na mieste zadržali dvoch mužov, ktorých obvinili. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Krátko po 21.30 h bola hliadka vyslaná do areálu múzea, kde sa mali pohybovať neznáme osoby v blízkosti odstavených železničných vozňov. "Po príchode na miesto spozorovali pri jednom z odstavených rušňov dvoch mužov, ktorí vnikli do jeho vnútorných priestorov a pohybovali sa v jeho blízkosti," spresnil hovorca.

Muži mali po predchádzajúcej vzájomnej dohode vniknúť do areálu múzea a následne do odstaveného historického rušňa, v ktorom poškodili celkovo 2239 metrov elektrických káblov. Zároveň chceli odcudziť 444 metrov elektrických káblov. "Týmto konaním spôsobili poškodením škodu vo výške 17.473,8 eura a krádežou škodu vo výške 17.985 eur," priblížil Szeiff.

Doplnil, že jeden z mužov bol v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý za krádež. "Poverený policajt Oddelenia železničnej polície v Bratislave vzniesol obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva a z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 39-ročnému Mariánovi K. z okresu Gelnica a 27-ročnému Jakubovi Ž. z Bratislavy," uviedol Szeiff.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?