Mestskí policajti sa pod mostom Lanfranconi poriadne zapotili. Dávajte pozor, kde parkujete

24.11.2022

Zdroj: FB Mestská polícia

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti z Okresného veliteľstva v Dúbravke sa zamerali na cestičku pre cyklistov medzi Botanickou záhradou a Mostom Lanfranconi a chodníky pri bezplatnom parkovisku. Ide o špecifickú cestu, na ktorú majú prístup aj vodiči.

"Radi by sme pripomenuli šoférkam a vodičom, že na cestičke pre cyklistov, cyklistickom pruhu alebo ochrannom pruhu pre cyklistov nie je dovolené zastavenie a státie," informuje na sociálnej sieti mestská polícia. 

Parkovanie áut nespôsobuje problémy len cyklistom, ale aj ostatným šoférom. Veľmi časté sú situácie, pri ktorých je na tomto mieste potrebné vycúvať až k hlavnej ceste, lebo autá nevedia prejsť dve vedľa seba. Najmä pri podobných "uhýňačkách" sú športovci, či už jazdiaci na bicykli alebo behajúci, ohrození šoférmi, ktorí sa na nich v plnej miere nesústredia.

"Výhovorkou vodičov a šoférok nemôže byť ani fakt, že si tabuľu označujúcu cyklocestu nevšimli. Porušujú totiž ďalší predpis. Nenechávajú pri parkovaní 6 metrov priestoru pre obojsmernú prevádzku," vysvetľujú policajti na webe. 

Síce je parkovanie na chodníku povolené, ale jazda už nie. Od 1.12.2019 sa môže parkovať iba na chodníkoch, ktoré sú popri ceste. A môžu tak robiť iba autá s hmotnosťou neprevyšujúcou 2 800 kilogramov. Novela zakazuje jazdu po chodníku, pričom možnosť zaparkovať na chodníku s povinnosťou dodržania 1,5 m pre chodca je zachovaná.

​Na parkovisku pod Mostom Lanfranconi tiež nie je možné zastaviť hocikde. Ak sú totiž na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich. 

Ak hľadáte miesto, kde v Bratislave zaparkovať bezplatne, využite jedno zo záchytných parkovísk. Zoznam nájdete na webe https://paas.sk/zachytne-parkoviska/.

Policajtky a policajti z dúbravského veliteľstva sa budú kontrolám venovať aj naďalej.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?