Počká si na súdny proces za mrežami? Prokurátor podal návrh na vzatie Rudolfa Kusého do väzby

18.11.2022
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na vzatie obvineného dosluhujúceho starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého do väzby.

Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

O väzbe by mal ŠTS začať rozhodovať v sobotu (19. 11.) dopoludnia. Rudolfa K. zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Ako informoval portál startitup.sk, Kusý si mal vypýtať od developera bytového domu  úplatok 150-tisíc eur za podpísanie územného rozhodnutia. 

Podľa informácií spomínaného portálu je prípad zdokumentovaný na videách a fotografiách. "V prípade totiž figuruje agent, ktorý komunikoval so sprostredkovateľom a všetku komunikáciu nahrával. Peniaze si mal starosta vypýtať cez sprostredkovateľa. K tomu však nedošlo, nakoľko elitní policajti NAKA spustili akciu Development a Rudolfa Kusého aj s dvomi úradníčkami zadržali. Kusý mal podľa našich informácií spomínané rozhodnutie už aj podpísať," uvádza startitup.sk.

Kusému hrozí až pätnásťročný pobyt za mrežami. 

(ms, tasr) 

Páčil sa vám článok?