Dôchodca Miroslav si myslel, že je vtipný. Za žartovanie o vybuchnutí bomby už čelí obvineniu

8.11.2022

Zdroj: pexels.com

Páčil sa vám článok?

Naozaj svojský zmysel pre humor má 70-ročný Miroslav M. z okresu Senec, ktorému práve vďaka nemu teraz hrozí až trojročný trest odňatia slobody. Poverený policajt Okresného riaditeľstva PZ v Senci mu vzniesol obvinenie z trestného činu šírenia poplašnej správy v súvislosti so skutkom, ku ktorému došlo v nedeľu (06.11.2022) v Bernolákove.

Podľa doposiaľ zistených informácií pristúpil menovaný k dvom dievčatám sediacim na lavičke na Viničnej ulici v Bernolákove, v ruke držal chlieb a dievčatám povedal, že v chlebe je nainštalovaný výbušný systém, ktorý má vybuchnúť.

Chlieb menovaný následne vložil do odpadkového koša v blízkosti bankomatu, a to tak, aby to dievčatá videli. Následne k dievčatám pristúpil znova, položil vedľa nich papierik a povedal im, aby ho dali kukláčom, keď nástražný systém vybuchne. Potom z miesta odišiel. Nakoľko v bezprostrednej blízkosti koša sa nachádzala budova, v ktorej v tom čase prebiehalo divadelné predstavenie, policajti v rámci prijatých opatrení museli evakuovať približne 50 ľudí, ktorí sa na ňom zúčastnili. K žiadnej explózii nedošlo a Miroslav týmto konaním úmyselne rozšíril poplašnú správu, ktorá nebola pravdivá.

"Seneckí policajti nasledujúci deň v rámci operatívno pátracej činnosti menovaného zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov, ako aj vznesení obvinenia bol menovaný prepustený a v súčasnosti je stíhaný na slobode," informuje na sociálnej sieti polícia SR. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?