Polícia obvinila vodiča z tragickej nehody na zastávke Zochova, hrozí mu až doživotie

4.10.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Vyšetrovatelia zboru kriminálnej polície v Bratislave sa v priebehu uplynulých hodín intenzívne zaoberali vyšetrovaním okolností tragickej nehody, ku ktorej došlo v nedeľu (02.10.2022) na zastávke MHD Zochova. Výsledkom je obvinenie vodiča, ktorému hrozí až výnimočný trest. Informoval nás o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Vodič vozidla zn. Škoda SuperB, ktorý pred jazdou požíval alkohol, zišiel vo vysokej rýchlosti počas jazdy mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy. Tam sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s osobami. V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezené do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu včerajšieho dňa došlo k úmrtiu piatej osoby, ktorá bola hospitalizovaná v nemocnici – išlo o 21-ročné dievča," priblížil okolnosti nehody Szeiff. 

Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne  vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky  obvinil vodiča Dušana Dědečka z trestného činu všeobecného ohrozenia. 

"V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," dodal. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?