Obrovská tragédia: Vodič auta vletel medzi ľudí na zastávke MHD, najmenej štyria sú mŕtvi, ďalší zranení

2.10.2022
0

Zdroj: FB Zuzana Aufrichtová

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Hrozná tragédia. Policajti a záchranári vyrazili v nedeľu (2. októbra) večer na Staromestskú ulicu v bratislavskom Starom Meste, kde opitý vodič osobného auta vletel medzi ľudí stojacich na zastávke MHD Zochova. Medzitým už potvrdili piatu obeť tragédie.

K nehode došlo o štvrť na jedenásť večer, na miesto vyrazili viaceré hliadky bratislavských policajtov a iných záchranných zložiek. 

"Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb. V dôsledku tejto udalosti utrpelo viacero osôb zranenia," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Viac o hroznej nehode prezradili na sociálnej sieti hasiči: "V čase udalosti sa na zastávke nachádzalo viacero osôb. Po príchode na miesto udalosti museli hasiči vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla. Podľa doterajších informácií došlo k úmrtiu štyroch ľudí, ďalších sedem utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Na mieste je 21 hasičov z HS Radlinského a Hálkova," informovali najskôr hasiči.

Zdroj: FB Zuzana Aufrichtová

Na mieste zasahovali záchranári, niektorým obetiam však pomôcť nedokázali. 

Ako ráno spresnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Alena Krčová, traja ľudia boli okamžite mŕtvi, štvrtého sa záchranári neúspešne snažili oživovať. Okrem mŕtvych bolo na mieste aj šesť zranených, z toho dvoch v kritickom stave uviedli do umelého spánku 

Ďalší štyria zranení boli pri vedomí, utrpeli najmä zlomeniny a zranenia hlavy. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Na Staromestskú prišla hneď po nehode aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, ktorá na sociálnej sieti vyjadrila sústrasť pozostalým. "Vodič pod vplyvom alkoholu narazil do ľudí stojacich na zastávke MHD Staromestská...  Na mieste sme upokojili tragédiou zdesených ľudí. Na mieste profesionálne zasahujú záchranári, policajti aj hasiči," uviedla. 

Zdroj: HaZZ

Auto preletelo cez zastávku. 

Vodičom mal byť muž a občan Slovenska. Ako uviedol na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec, podľa jeho informácií bol pod vplyvom alkoholu. Policajný prezident Štefan Hamran neskôr spresnil, že vinníkovi nehody namerali 1,6 promile. Na mieste bolo krátko po nehode sedem sanitiek a štyri hasičské autá, následne podľa svedkov prichádzali ďalšie. 

Zdroj: HaZZ

Nehoda sa stala v smere do Petržalky. 

K tragédii sa vyjadril aj primátor Bratislavy Matúš Vallo: "Ťažko sa mi hľadajú slová na tragickú udalosť, ktorá sa stala neskoro večer na Zochovej ulici. Po náraze auta do zastávky MHD zomreli štyria ľudia a niekoľko ďalších je zranených. Vodič osobného auta bol údajne pod vplyvom alkoholu. Na mieste nehody sú momentálne všetky záchranné a policajné zložky a doprava po Staromestskej smerom na Most SNP je úplne uzavretá, linky MHD sú odklonené cez Námestie SNP a Rázusovo nábrežie. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám prevažne mladých ľudí, ktoré teraz iste prežívajú najťažšie chvíle v živote."

Zdroj:

Miesto nešťastia. 

Sústrasť pozostalým vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. "Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom," uviedla.

(ms) 

Páčil sa vám článok?