Policajti zaistili na letisku troch mužov s falošnými pasmi

27.8.2022

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Bratislava Ružinov – letisko kontrolovali oprávnenosť pobytu v schengenskom priestore u pasažierov pravidelnej leteckej linky, ktorá pristála na letisku M. R. Štefánika.

Cieľom takýchto pravidelných kontrol je odhalenie nelegálnej migrácie osôb, vypátranie hľadaných osôb a vecí, odhalenie falošných, pozmenených a inak neregulárnych cestovných dokladov a odhaľovanie cezhraničnej protispoločenskej činnosti.

Pri kontrole spomínaných pasažierov predložili traja muži cestovné pasy Maďarska a Slovenskej republiky. Pri kontrole uvedených cestovných dokladov však vzniklo podozrenie, že ide o falošné cestovné pasy.

Osoby a ich cestovné doklady preto policajti podrobili dôkladnej druholíniovej hraničnej kontrole a skutočne sa podozrenie policajtov potvrdilo. Muži predložili falzifikáty dvoch cestovných pasov Maďarska a jedného cestovného pasu Slovenskej republiky.

"Policajti tiež zistili, že sú to štátni príslušníci Iránskej islamskej republiky, odovzdali ich preto na ďalšie konanie kolegom z Mobilnej jednotky Policajného zboru RHCP Bratislava," informuje polícia na svojej sociálnej sieti.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?