Komunikácia cez sociálnu sieť skončila znásilnením, muž na Kopčianskej ženu zvalil na zem a znásilnil

5.8.2022
policajná páska

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajný vyšetrovateľ obvinenil zo znásilnenia v súbehu so zločinom sexuálneho násilia 25-ročného Marca K. z Bratislavy, v súvislosti s incidentom ku ktorému došlo v pondelok (01.08.2022). Informoval nás o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie si mal obvinený po predchádzajúcej komunikácii cez jednu zo sociálnych sietí dohodnúť stretnutie s 19-ročnou ženou, cudzinkou ktorá sa na území Bratislavy zdržovala pomerne krátky čas," spresnil Szeiff s tým, že sa s ňou následne vybral na prechádzku, pričom počas nej na lesnej ceste v blízkosti Kopčianskej ulice ju začal najprv obťažovať, a následne ju zvalil na zem. Tam ju donútil k súloži, ako aj k iným praktikám. Žena po skutku z mieste utiekla, pričom v dôsledku tohto konania utrpela viaceré zranenia.

Szeiff priblížil, že policajti muža v priebehu včerajšieho dňa zadržali. Mladý muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí pobyt za mrežami na päť až desať rokov. 

V súvislosti s týmto prípadom polícia opäť pripomína zopár preventívnych rád a odporúčaní, týkajúcich sa bezpečnej komunikácie cez sociálne siete. "Vyhýbajte sa internetovej komunikácii s neznámou osobou. Informácie o svojom súkromí si nechávajte pre seba. Ak vás internetová komunikácia privádza do rozpakov alebo sa pri nej cítite nekomfortne, zastavte ju a nereagujte na ňu," radí policajný hovorca. Ako ďalej radí, cez webkameru by ste mali komunikovať len s osobami, ktoré veľmi dobre poznáte a dôverujete im. Dôkladne tiež zvážiť poskytnutie svojich osobných údajov cudzím osobám. Fotografie v plavkách alebo spodnej bielizni nezverejňovať na internete ani neposielať iným osobám. "Nechoďte s osobou, ktorú poznáte len z internetovej komunikácie na osobné stretnutie osamote," dodal na záver.

 (ts,nc)

Páčil sa vám článok?