Hrozné: V P. Biskupiciach uviazla mačka v železnej pasci

4.8.2022
0

Zdroj: Sloboda zvierat

Páčil sa vám článok?

V bratislavských Podunajských Biskupiciach zachraňovali v stredu (3. 8.) ráno mačku uviaznutú v železnej pasci.

Občianske združenie (OZ) Sloboda zvierat v tejto súvislosti pripomína, že používanie nášľapných pascí je protizákonné. Linka proti krutosti podáva preto trestné oznámenie. Informuje o tom na sociálnej sieti.  

"Nahlasovateľ ju počul silno nariekať na ulici. Klepec, ktorý ktosi nastražil, stiahol mačke kožu na predlaktí, zlomil zápästie a poranil šľachu na prednej končatine," približuje združenie.

Zdroj: Sloboda zvierat

Vo veterinárnej nemocnici dostalo zranené zviera potrebné ošetrenie. Na labke má bandáž, užíva antibiotiká a lieky proti bolesti. V súčasnosti sa zotavuje v útulku. "Používanie nášľapných pascí je extrémne kruté, nebezpečné pre zvieratá aj ľudí a najmä protizákonné," odkazuje Sloboda zvierat.

Zdroj: Sloboda zvierat

Mestská polícia v Bratislave potvrdila, že v stredu v skorých ranných hodinách prijala na telefónnom čísle 159 oznam o mačke uviaznutej v oplotení. "O danom prípade sme okamžite informovali Slobodu zvierat, ktorej pracovníci po príchode na miesto napokon zistili, že mačku zachytila železná nášľapná pasca," uviedla hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová.

Obdobné prípady na území hlavného mesta zatiaľ podľa nej polícia nezaznamenala.  

(TASR) 

Páčil sa vám článok?