Ďalší útok vandalov: Električky sprejovali pred zrakmi ich šokovaných vodičov

10.5.2022
0

Zdroj: ZetUZetA

Páčil sa vám článok?

Bratislavská polícia rieši ďalší neuveriteľný prípad vandalizmu, ku ktorému došlo včera večer v Karlovej Vsi. Podľa našej čitateľky bola vodička električky, na ktorú sa vandali zamerali, doslova v šoku.

"Približne o 22.30 h stála vodička električky linky číslo 4 s vozidlom na zastávke „Borská“ v Karlovej Vsi, pričom dvaja nezistení cestujúci zatiahli v zadnej časti vozidla núdzové otváranie dverí a následne z neho vystúpili," opísal nám začiatok incidentu hovorca DPB Martin Chlebovec.

Vodička sa vybrala skontrolovať interiér električky a vtedy títo cestujúci posprejovali  vonkajšiu ľavú bočnú časť vozidla a aj celú prednú časť električky.

"Následne z miesta udalosti utiekli. Pri úteku ešte stihli sprejom poškodiť aj oproti stojacu električku linky číslo 9. Uvedenú udalosť riešil privolaný dopravný dispečing v súčinnosti s políciou, preto na nevyhnutný čas zadokumentovania vandalizmu bola prerušená premávka spomenutých liniek," dodal Chlebovec.

Výšku škody odhaduje Dopravný podnik Bratislava dokopy na 1100 eur.

O informácie sme požiadali i políciu. 

" Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV eviduje incident, ktorý sa stal dňa 09.05.2022 na električkovej zastávke Borská. Dvaja neznámi páchatelia počkali, kým električka zastaví, zatiahli ručnú brzdu, následne z nej vystúpili a nastriekali sprejom zelenej farby na jej bok a zadnú časť nápis. Následne jeden z nich prešiel poza električku a nastriekal na bočnú časť ďalšej električky stojacu v opačnom smere iný nápis. Týmto dopravnému podniku vznikla škoda v celkovej výške 1.100 eur," potvrdila nám priebeh incidentu bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?