Vodič ťažko zakryl dve promile pri komunikácii s policajtmi

9.5.2022
dréger

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

 Polícia v nedeľu (8. 5.) zadržala vodiča, ktorý jazdil po Bratislave pod vplyvom alkoholu. Dychovou skúškou namerali 37-ročnému Artemu z Ukrajiny 2,13 promile alkoholu. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Hliadka zastavila auto zn. Škoda Octavia na Ulici Svornosti v Bratislave po tom, čo náhle zmenilo smer jazdy, otočilo sa na mieste, kde je to zakázané, do protismeru a smerovalo do obce Rovinka. Vodiča podrobili kontrole, pri ktorej javil známky požitia alkoholu. "Policajná hliadka ihneď uvedené vozidlo zastavila a 37-ročného vodiča podrobila kontrole, pri ktorej vodič javil známky požitia alkoholu. 37-ročný Artem z Ukrajiny bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške. Tá skončila s pozitívnym výsledkom 1.02 mg/l, čo predstavuje 2.13 promile," spresnila polícia.

Následne bol vodič obmedzený na osobnej slobode bolo mu vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Rozhodnutie si vypočuje čoskoro, nakoľko vec je realizovaná v tzv. ,,superrýchlom“ konaní.

Polícia upozorňuje vodičov, aby v žiadnom prípade počas vedenia vozidla nepožívali alkohol a ani neviedli vozidlo v takom čase po požití alkoholu, keď sa ešte alkohol nachádza v ich organizme. Pripomínajú, že jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči ohrozujú svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

(nc)

Páčil sa vám článok?