FOTO: Útok na autobus MHD: Vandal hodil do okna betónovú dlažbu, rozbíjal aj všetko naokolo

21.2.2022
0

Zdroj: Branislav L.

Páčil sa vám článok?

Rozzúrený vandal zaútočil včera večer v Petržalke na vozidlo MHD, konkrétne autobus linky číslo 80. Stalo sa to za Kremnickou ulicou v smere na Kopčany. Okrem toho však rozbíjal aj okná na okolitých budovách.

Zisťovali sme v Dopravnom podniku Bratislava, čo presne sa stalo.

"Vo večerných hodinách, krátko pred štvrť na jedenásť, prišlo na Rusovskej ceste k poškodeniu ľavého bočného okna autobusu a interiérovej výplne bočnice na linke 80 neznámym páchateľom, ktorý hodil do autobusu betónovú dlažbu. Škoda na vozidle predstavuje približne 600 eur. Na miesto bol privolaný dispečing Dopravného podniku Bratislava a hliadka štátnej polície. Udalosť je v štádiu vyšetrovania," prezradil nám hovorca DPB Martin Chlebovec.

FOTOGALÉRIA:

​Poilicajtom sa však muža podarilo zadržať. "Včera (20.02.2022) bola krátko po 22.15 h vyslaná na základe telefonického oznámenia hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky na Rusovskú cestu, kde mal neznámy muž rozbíjať okná na tam situovanej budove. Policajti na mieste zadržali 40-ročného muža, ktorý sa na mieste dopúšťal protiprávneho konania. Podľa doterajších informácií mal rozbiť celkovo sedem fasádnych skiel ako aj vstupné sklenené dvere do budovy. To mu však nestačilo a následne rozbil viacero sklenených skiel na autobuse, ktorý prechádzal v tom čase okolo. Presná výška škody, ktorá bola pri tomto konaní spôsobená, je momentálne predmetom ďalšieho dokazovania.
Po vykonaní potrebných úkonov vzniesol poverený policajt Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci 40-ročnému Tiborovi M. Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?