Susedia mi v noci vnikajú do bytu cez skrinky či zrkadlo, nahlásila mestským policajtom seniorka

26.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí mestskí policajti sa stretli s naozaj veľmi nezvyčajným prípadom. Oslovila ich zúfalá stará pani, ktorá žila v neustálom strachu. Ohlásila im, že jej do bytu cez škáry v stene, nábytok či podlahu počas spánku vnikajú susedia, ktorí ju chcú okradnúť.

O prípade informujú mestskí policajti na svojej stránke, viac priblížila veliteľka zmeny Útvaru zásahovej jednotky a kynológie Nela. 

„Prišla za nami pani, na ktorej už na prvý pohľad bolo vidieť, že je úplne zúfalá. Posťažovala sa, že ju opakovane vykrádajú susedia,“ prezradila Nela. Susedia jej do bytu, ako tvrdila, vstupujú počas spánku cez umývadlo, zrkadlo, skrinky na kuchynskej linke, stúpačky, ale aj podlahu, pričom sa tak deje už pol roka.

Policajti sa s paňou dohodli, aby ich najbližšie, keď sa tieto veci začnú diať, zavolala. A nemuseli dlho čakať, stalo sa tak na druhý deň v závere nočnej služby. „Približne o šiestej ráno nám cez vysielačku operačný oznámil, že má na linke pani, ktorej sa susedia zakrádajú do bytu cez zrkadlo v kúpeľni,“ opísala veliteľka.

Zdroj: MsP

Veliteľka zmeny Nela. 

Po príchode na miesto bolo pre policajtov ťažké zistiť, kde presne pani býva. Na zvončeku totiž nemala meno. Rozhodli sa jej zatelefonovať, no hovory opakovane rušila a keď napokon zdvihla, hliadka ju počula len panicky dookola kričať. „Zase ste tu! Zase ste tu!“ Boli však vytrvalí, z miesta neodchádzali a neskôr ju zbadali, ako vyšla von z úplne iného vchodu a nakoniec ich vpustila aj do bytu. 

Keď sa ocitli vnútri, všimli si, že pani mala takmer všetok nábytok prelepený lepiacou páskou, aby sa nedali otvárať dvierka.

„Musela som k nej pristupovať obzvlášť opatrne, aby som ju ničím ešte viac nevystrašila. Pýtala som sa jej rôzne otázky, napríklad čo jej zlodeji kradnú. Odpovedala, že cennosti doma nemá žiadne, tie už jej všetky zobrali a najnovšie jej berú oblečenie, " pokračuje Nela. 

Zdroj: MsP

Poličky oblepené páskami. 

Policajti potrebovali zveriť seniorku do rúk zdravotníkov, ktorí by jej dokázali pomôcť. „Privolali sme záchranku s tým, že sme pani vopred povedali, že prídu ešte ďalší kolegovia, ktorí nám pomôžu vyriešiť jej prípad. Záchranárom sme taktne naznačili, aby na ňu veľmi netlačili, lebo ak by s nimi nechcela ísť, bol by to problém,“ opísala policajtka. 

Rozhovormi sa podarilo nakoniec babičku presvedčiť, aby policajtom a zdravotníkom dôverovala a nasadla do sanitky. Tá ju odviezla k odborníkom, ktorí jej už môžu poskytnúť účinnú pomoc. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?