Reštaurácia Meštiansky pivovar končí, pred koronakrízou presahovali ročné tržby päť miliónov eur

26.1.2022

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Obľúbená bratislavská reštaurácia na Dunajskej ulici je v portfóliu realitnej kancelárie už od jesene 2021.

Realitná kancelária RE/MAX Slovakia ponúka na predaj známu bratislavskú reštauráciu na Dunajskej ulici – Bratislavský meštiansky pivovar. Priestor s rozlohou 1 300 štvorcových metrov je v portfóliu realitnej kancelárie RE/MAX už od jesene 2021. Pivovar sa nachádza sa v centre Bratislavy na Dunajskej ulici, na mieste kedysi vychýrenej Prešporskej kúrie.

Ako uvádza na webovej stránke, prevádzku odstupujú s kompletným vybavením, zariadením, ako aj technologickým zariadením na výrobu a skladovanie piva. V interiéri je kapacita 400 miest, v záhrade 250 – 300 miest. Kapacita varne pivovaru je 24 hektolitrov. 

Zdroj: nc

Reštaurácia sa nachádza na Dunajskej 21.

„Realitná kancelária RE/MAX ponúka exkluzívne na predaj/odstúpenie prevádzky/nájmu zabehnutú najznámejšiu pivovarskú reštauráciu s vlastnou výrobou piva, tradičnou kuchyňou a veľkou záhradou,“ informuje realitná kancelária na svojom webe s tým, že cenu odstúpenia známej reštaurácie poskytuje realitná kancelária iba na vyžiadanie.

Zdroj: nc

„Jej výška odzrkadľuje to, že pred koronakrízou presahovali ročné tržby tejto reštaurácie päť miliónov eur,“ povedala pre portál Hospodárske noviny Jarmila Remenárová z realitnej kancelárie. Realitnú kanceláriu sme oslovili aj my, avšak na naše konkrétne otázky nechceli odpovedať. "V mojej kompetencii je výlučne predaj tejto nehnuteľnosti a s tým súvisiace náležitosti," povedala Jarmila Remenárová a odkázala nás na pivovar. Hovorili sme s prevádzkovateľkou pivovaru, avšak tá nám odmietla poskytnúť akékoľvek informácie týkajúce sa predaja reštaurácie. 

Prevádzkarom pravdepodobne značne skomplikovala situáciu pandémia. Údaje uvedené na portáli finančnej správy hovoria o tom, že spoločnosť sa v roku 2020 dostala do straty z 455 632 eur na -21 441 eur. Kým v roku 2018 vykázali tržby 4,94 mil.eur, o rok neskôr v roku 2020 to už bolo 2,48 mil.eur. Tržby tak klesli o 52 %. 

Zdroj: nc

Firma má aj nemalé dlhy a nedoplatky voči štátu. Podľa aktualizácie z januára tohto roka, dlhuje na daniach 57-tisíc eur a Sociálnej poisťovni viac ako 37-tisíc eur. 

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie