FOTO: Zadržanie imigrantov pri diaľnici v Lamači - zasahovali pri ňom slovenskí aj maďarskí policajti!

11.1.2022

Zdroj: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Páčil sa vám článok?

Na diaľničnom obchvate v úseku medzi tunelom Sitina a nákupným centrom Bory Mall sa dnes ráno odohrala policajná naháňačka, po ktorej bolo zastavené auto s nelegálnymi migrantmi. Slovenskí policajti v spolupráci s maďarskými kolegami ich zadržali v blízkosti autobazáru Wilis na Hodonínskej ulici a vodič bude pravdepodobne obvinený s prevádzačstva... ​

„Dnes krátko pred 07.30 h sme prijali od policajtov Maďarskej republiky informáciu o prenasledovaní unikajúce motorového vozila zn. Škoda Octavia, ktoré prenasleduje hliadka maďarských policajtov. Vozidlo odmietlo zastaviť na opakované výzvy policajtov a smerovalo na územie Slovenska. Po prejdení hraničného priechodu Čunovo – Rajka vozidlo smerovalo do obce Rusovce, odkiaľ prešlo znovu na diaľnicu D2 a vo vysokej rýchlosti smerovalo v smere do Malaciek. Na úrovni mestskej časti Lamač vozidlo zišlo z diaľnice a následne na Hodonínskej ulici bolo vozidlo hliadkou maďarskej polície zastavené. Vodič tohto vozidla občan Ukrajiny bol na mieste obmedzený na osobnej slobode. Policajti vo vozidle následne našli dvoch migrantov, ktorí hliadke uviedli že pochádzajú z Turecka," uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR Mgr. Michal Szeiff.

Zdroj: FB HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Posádka služobného vozidla maďarskej polície prenasledovalo podozrivé auto až do Lamača...

Prevádzač a imigranti sa nachádzali v bielom automobile Škoda Octavia s českými evidenčnými číslami a vozidlo od maďarsko-slovenského hraničného priechodu prenasledovalo služobné vozidlo maďarskej polície. V Lamači došlo k zásahu Slovenskej polície, ktorý vykonali tzv. "kukláči". "Dvaja migranti boli následne na mieste odovzdaní cudzineckej polícii k realizácii ďalších úkonov. K zraneniam osôb počas prenasledovania unikajúceho vozidla nedošlo, pri zastavení vozidlo Octavia poškodilo zvodidlá na Hodonínskej ulici. Presná výška spôsobenej škody je v tomto prípade predmetom následného dokazovania," dodal policajný hovorca.

Zdroj: FB HAKA

​Zadržanie prevádzača a imigrantov previedli policajti v kuklách... 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Nedá sa povedať, že by imigranti sedeli v aute úplne tradičným spôsobom...

(ars)

Páčil sa vám článok?