VIDEO: Muž vyliezol po lešení na Michalskú vežu - následne ho zadržali mestskí policajti. Akú pokutu dostal?

9.12.2021

Zdroj: koláž abn - TV JOJ

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti v Bratislave si v stredu prišli k Michalskej veži po 26-ročného muža, ktorý sa v maske politika Fica vyštveral po lešení do 50-metrovej výšky, teda úplne na strechu, odkiaľ si chcel vraj urobiť video. Jeho počínanie s hrôzou sledovali viacerí obyvatelia Starého Mesta, ktorí privolali spomínanú policajnú hliadku.

Reportáž o tejto riskantnej akcii, ktorá zaujala okoloidúcich i ľudí žijúcich v blízkosti Michalskej veže odvysielala TV JOJ v dnešnej relácii Krimi noviny. Pozrieť si ju môžete tu:

„Prostredníctvom linky 159 nás naňho upozornili okoloidúci ľudia. Dotyčný si odtiaľ údajne chcel natočiť video," informovala hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. Niektorí okoloidúci naňho kričali, iní si ho točili a ďalší sa len s hrôzou prizerali. Potom, ako muž vyliezol na samý vrchol a následne pomaly liezol dole, ho už pri bráne čakali policajti. 

​Podľa informácií TV JOJ mal byť vo výške 51 metrov len chvíľu. Na hlave mal masku expremiéra a predsedu strany Smer Roberta Fica a nakrúcal si zábery. Policajti ho ihneď potom, ako zliezol na zem, predviedli na policajnú stanicu. „Za priestupok proti verejnému poriadku bol riešený uložením blokovej pokuty vo výške 30 eur," doplnila informácie hovorkyňa Barbora Krajčovičová. 

Podľa televízie JOJ, 26-ročný muž neliezol do podobných výšok po prvý raz. Podľa jeho slov to má byť jeho hobby a rád vyhľadáva miesta a objekty, ktoré môže zdolávať. 

(ars)

Páčil sa vám článok?