V jeden deň zastavili policajti viackrát to isté vozidlo, tri razy bol šoférom niekto iný a pod vplyvom alkoholu!

25.10.2021
Polícia

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V priebehu jedného dňa zastavili policajti to isté vozidlo v rôznych časoch a pri každej kontrole za volantom sedel vždy iný vodič, problémom bolo, že každý z nich bol pod vplyvom alkoholu. Posledný vodič dokonca nafúkal viac ako 3 promile alkoholu.

Počas uplynulej soboty zastavila hliadka PZ krátko pred 09.30 h na Púchovskej ulici v treťom bratislavskom okrese vozidlo zn. Mercedes Benz. 33-ročný vodič z Ukrajiny bol podrobený v rámci kontroly vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. "Tá skončila s výsledkom 0,72 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu čo predstavuje 1,5 promile," priblížil krajský policajný hovorca  Michal Szeiff s tým, že vodič bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia.

V ten istý deň krátko po 18.00 h bolo to isté vozidlo zastavené hliadkou pezinských policajtov na Viničianskej ulici. Vodič na seba podľa slov polície upozornil štýlom jazdy, ktorá vzbudila u policajtov podozrenie, že môže byť pod vplyvom alkoholu. Následne v dychu 21 - ročného vodiča taktiež Ukrajinca bola nameraná hodnota 1,12 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,33 promile "Aj v tomto prípade bol vodič umiestnený v cele policajného zaistenia," konštatoval Szeiff.

Ani nie hodinu neskôr, krátko pred 19.05h bolo do tretice to isté vozidlo zastavené tretíkrát. Za volantom sedel 28-ročný vodič do tretice ukrajinskej štátnej príslušnosti. "Tomu bola pri následnej kontrole nameraná hodnota 1,62 mg/l, čo predstavuje až 3,37 promile," dodal policajný hovorca. Aj tento vodič sa následne dostal do cely policajného zaistenia. 

​Všetkým trom nezodpovedným vodičom bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opakovane apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky. Zdôraznili, že na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia alkoholu v dychu vodiča.

(nc)

Páčil sa vám článok?