Opití vodiči pribúdajú: Polícia riešila kamionistu s takmer 2 promile, a krátko popoludní nafúkala mladá žena ešte viac..

21.10.2021
opití vodiči - kamionista

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Alkohol a šoférovanie nejde dokopy. Aj napriek tomu sa každoročne nájdu tisícky vodičov, ktorí sadnú za volant „po poháriku. Na ďalšie prípady alkoholu za volantom upozornila bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia má ďalšie dôkazy, že viesť motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu sa nevypláca.  Vodiči pod vplyvom ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky a riskujú odobratie vodičského preukazu či dokonca väzenie.

"Policajti Oddelenia mýtnej polície PZ Bratislava v stredu (20.10.2021) v čase krátko pred 10:00 h vykonali u vodiča kamiónu kontrolu na požitie alkoholu, a to na hraničnom diaľničnom priechode Čunovo – Rajka, " priblížila polícia s tým, že u vodiča rumunskej štátnej príslušnosti namerali 1,77 promile. Osoba bola obmedzená na osobnej slobode a predvedená na najbližšie policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. Policajný vyšetrovateľ 37 – ročného Rumuna obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec bude ďalej podľa slov polície riešená v tzv. superrýchlom konaní.

​V druhom prípade poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Pezinok vzniesol obvinenie 33 – ročnej Lucii Č. z okresu Pezinok pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajnou hliadkou bola dňa 19.10.2021 v čase o 14:30 h podrobená dychovej skúške na prítomnosť alkoholu. Policajti jej popoludní namerali 2,13 promile. "Žena bola následne umiestnená do cely policajného zaistenia. Aj v tomto prípade bude vec riešená v tzv. superrýchlom konaní," spresnila bratislavská krajská polícia.

Polícia opätovne upozorňuje, že aj len jedno nezodpovedné rozhodnutie sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu môže ovplyvniť nielen život a zdravie vodiča, ale aj život a zdravie posádky vozidla, ostatných účastníkov cestnej premávky a ich majetok.

(nc)

 

Páčil sa vám článok?