FOTO: Mestskí policajti vnikli do pivníc a šácht na Pražskej - pozrite sa, čo v nich našli...

20.8.2021

Zdroj: FB Jakub Mrva

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie pomáhali zabezpečiť pokojný priebeh a poriadok pri osádzaní mreží v šachtách a pivniciach na Pražskej. Na sociálnej sieti o tom informuje Mestská polícia Bratislava.

Mestská polícia priblížila, že úlohou jej príslušníkov bolo prehľadať priestory a vyviesť osoby, ktoré by chceli v šachtách zostať. Tieto miesta sú po novom neprístupné nepovolaným osobám, čím by sa podľa polície mala zvýšiť bezpečnosť účastníkov cestnej premávky a aj chodcov.

To, čo mestskí policajti v pivniciach objavili, bolo asi len pre silné žalúdky. V podzemí bol neuveriteľný neporiadok a určite aj s ním súvisiaci zápach...

Zdroj: FB Jakub Mrva

​​Osoby, ktoré v podzemných priestoroch našli, boli vyvedené von a na vchody do šácht boli osadené mreže.

Zdroj: FB Jakub Mrva

Podľa bratislavského magistrátu išlo o veľmi pokojnú akciu, pri ktorej ľudia bez domova spolupracovali, takže priebeh úprav vchodov sa uskutočnil v pokoji a bez akýchkoľvek konfliktov.

Zdroj: FB Jakub Mrva

​Na vchody boli umiestnené železné dosky...

"Mestské policajtky a policajt z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie pomáhali Komunálnemu podniku Bratislava pri osádzaní mreží v šachtách a pivniciach na Pražskej. Tie boli voľne prístupné a predstavovali nebezpečie pre kohokoľvek, kto sa rozhodol do nich vstúpiť. Záujem poslancov o túto tému vyústil do nutnosti osadenia mreží, keďže na mieste dochádzalo k viacerým kolíziám a nehodám medzi chodcami a vozidlami na frekventovanej Pražskej ulici. V časti priestorov žili aj dvaja ľudia bez domova, s ktorými opakovane a aj dnes pracoval mestský terénny tím a mimovládne organizácie s cieľom pomôcť im nájsť bezpečnejšie útočisko," povedal na margo piatkovej akcie hovorca Mestskej polície v Bratislave Mgr. Peter Borko. 

​(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?