FOTO: Desiatky protestujúcich zablokovali hraničný priechod Čunovo - Rajka

21.7.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Desiatky ľudí zablokovali v stredu podvečer hraničný priechod Čunovo - Rajka smerom zo Slovenska na Maďarsko. Vyjadriť tým chcú nespokojnosť s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu nového koronavírusu. Pre blokáciu priechodu sa na diaľnici D2 smerom do Rajky vytvorila rozsiahla kolóna.

Protestujúci vytvorili živú reťaz a skandovali heslá ako "hanba" či "testovať sa nedáme". Vyjadriť tým chceli nespokojnosť s podmienkami vstupu na Slovensko, a to najmä pre takzvaných pendlerov. "Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku," tvrdia. Podporu nespokojným pendlerom vyjadrili aj viaceré opozičné strany. Niektorí opoziční politici sa na proteste aj priamo zúčastnili.

Zdroj: J.M.

Okrem protestujúcich je na mieste aj polícia, spoločne s jej antikonfliktným tímom. Hraničný priechod Čunovo - Rajka blokovali protestujúci aj začiatkom júla. Protesty a blokácia sú podľa Zelenej vlny RTVS aj na hraničných priechodoch Bratislava (Petržalka) - Berg i Svrčinovec - Mosty u Jablunkova. V okolí hraníc sa preto tvoria kolóny.

Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave motorizovanú verejnosť na protest upozornila na sociálnej sieti spoločne s výzvou, aby sa vodiči hraničnému priechodu Čunovo - Rajka úplne vyhli, prípadne na prejazd použili hraničný priechod Medveďov. Niekoľko minút pred 19-tou hodinou večer polícia informovala, že zablokovaný priechod by už mal byť prejazdný!

Takto to vyzeralo v stredu počas protestu:

(TASR, ars)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie