PMJ-čkári našli na ceste zraneného cyklistu a zachránili mu život - jeho manželka ich vypátrala, aby im mohla poďakovať!

30.5.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Heslom: Pomáhať a chrániť! sa riadili aj príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) z Bratislavy, ktorí pred niekoľkými dňami videli na ceste medzi Rusovcami a Čunovom ležať zraneného cyklistu. Nielenže mu okamžite zavolali sanitku, ale aj poskytli prvú pomoc, čím mu s najväčšou pravdepodobnosťou zachránili život! Prečítajte si, čo im odkázala dojatá manželka cyklistu...

"Dobrý večer, neviem či je toto správny formát, ale chcela by som poďakovať, ak sa dá aj osobne, policajtom – údajne Vašim, ktorí včera okolo 18:00 – 18:15 h na ceste za Rusovcami smer odbočka na Čunovo videli spadnutého cyklistu a údajne privolali záchranku a poskytli mu prvú pomoc. Môj manžel aj vďaka nim prežil. Bohužiaľ neviem viac, nakoľko je ešte v nemocnici. Verím že touto cestou je to vhodné, a ak sa dá, veľmi rada by som poslala aj osobné poďakovanie listom,“ napísala vo forme správy na facebookovú stránku Polícia SR - Bratislavský kraj pani Barbora. 

Oficiálna FB stránka polícia zverejnila aj totožnosť dvojice policajtov, ktorými sú nstržm. Nikita Kraushuber a stržm. Patrik Zápotočný, služobne zaradení na Pohotovostnej motorizovanej jednotke PZ Bratislava odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. "Mužovi poskytli prvú pomoc až do príchodu rýchlej záchrannej služby a zachránili mu tým život. Super práca kolegovia!" napísali administrátori FB stránky Polícia SR - Bratislavský kraj, ktorí Barboru prostredníctvom súkromnej komunikácie kontaktovali, nakoľko ich zaujímalo, či sa jej manžel už cíti lepšie. "Uistila nás, že jeho zdravotný stav sa pomaly lepší a momentálne sa nachádza v domácej liečbe. Z uvedeného dňa si nepamätal všetky súvislosti v dôsledku pádu. Uvedeným úsekom vraj dovtedy prechádzal dennodenne..." dodali k prípadu so šťastným koncom bratislavskí policajti. 

(ars)

Páčil sa vám článok?