V Bratislave večer vyčíňal vietor, stromy padali na autá

12.4.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Prudká zmena počasia spojená so silným vetrom a dažďom, ku ktorej došlo v pondelok večer v Bratislave, naplno zamestnala hasičov i policajtov. Prudký vietor totiž lámal stromy, ktoré spôsobovali škody.

"V súvislosti s aktuálnou poveternostnou situáciou sme na linke 158 prijali viacero oznámení. Bratislavskí policajti boli vyslaní na križovatku ulíc Einsteinova - Dolnozemská, kde došlo z dôvodu silného nárazového vetra k pádu stromu na vozidlo Toyota. Jeho vodička utrpela pri tejto nehode ľahké zranenia. Padnutý strom odstraňujú príslušníci HaZZ pričom hliadky dopravných policajtov zabezpečujú odklon dopravy v tomto úseku," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

Silný nárazový vietor spôsobil pád stromu aj v Novom Meste. Spadnutý strom poškodil bránu na vozovni Jurajov dvor a tým došlo ku komplikáciám pri výjazde električiek z vozovne.

Ďalší strom (zlomený konár) poškodil auto aj na jednom z parkovísk na ulici Na križovatkách v Ružinove. V tomto prípade k zraneniu osôb nedošlo.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Ako nás informovala Katarína Križanová z hasičského prezídia, v súvislosti so silným vetrom mali hasiči od 18.00 hod. 22 výjazdov. Situácia bola najvážnejšia v Bratislavskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná pri 18 udalostiach. "Išlo najmä o odstraňovanie popadaný stromov a častí striech z cestných komunikácií, vozidiel a elektrických vedení," vysvetlila Križanová.

SHMÚ zverejnil na svojej stránke výstrahu pred silným vetrom, ktorý môže v nárazoch dosahovať rýchlosť až 85 km/h. Výstraha platí v Bratislave až do stredy do 18:00 h. "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia.

(ms)

Páčil sa vám článok?