Muž surovo bil na ulici ženu, následne zaútočil aj na policajta

9.4.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Mladík po verbálnej výmene názorov najskôr na ulici Námestie Biely kríž zaútočil na 19-ročnú ženu, po príchode polície mal zaútočiť aj na nich. Ak mu preukážu vinu, posedieť za mrežami si môže na jeden až 5 rokov pre trestný čin útoku na verejného činiteľa spolu s trestným činom výtržníctva.

Incident sa stal 31.03.2021 v čase okolo 15:30 h na Námestí Biely kríž, kde obvinený muž  mal po predchádzajúcej verbálnej výmene názorov, zaútočiť na 19 – ročnú poškodenú, a to tak že najprv ju mal zhodiť na trávu a následne ju mal viackrát udierať do oblasti hlavy a trupy. Tento prípad spozorovala svedkyňa, ktorá okamžite zalarmovala políciu. Po príchode zasahujúcich policajtov bol muž vyzvaný, aby okamžite upustil od agresívneho konania. "Na slovnú výzvu zo strany polície nereagoval, ba dokonca, svoj útok mal nasmerovať aj na jedného z príslušníkov PZ, ktorému mal  najprv strhnúť z uniformy menovku, potom mal začal do neho strkať a sácať, pri tom všetkom mu mal aj vulgárne nadávať a vyhrážať sa mu smrťou," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Na miesto sa v tej chvíli už dostavili ďalšie policajné hliadky, ktoré obvineného, ktorý sa pokúsil utiecť, okamžite zadržali a nasadili mu putá. Aj počas toho sa mal opätovne pokúsiť o fyzický útok na policajta. Ani po zadržaní obvinený nešetril vulgarizmami.

"Obvinený z miesta putoval rovno do cely policajného zaistenia," dodala Martiniaková s tým, že v súčasnosti sa muž nachádza v ústave na výkon väzby a v prípade preukázania viny mu hrozí basa na jeden až päť rokov.

(nc,ts)

Páčil sa vám článok?