FOTO: Policajnú naháňačku sprevádzali aj výstrely - posádku unikajúceho BMW zastavil až defekt na diaľnici

25.3.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dnes krátko pred 12:00 h bratislavskí PMJ–čkári spozorovali na Hydinárskej ulici vodiča osobného motorového vozidla zn. BMW, ktorý nemal zapnutý bezpečnostný pás a tiež nepoužil smerovku pri zmene smeru jazdy. Z uvedených dôvodov sa ho policajti rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť, ale ten sa rozhodol pre útek...

"Policajti začali BMW prenasledovať, pričom použili výstražné svetelné a zvukové znamenia, aby vodič zastavil svoje vozidlo. Ten však na policajnú výzvu nereagoval a začal pred policajtmi unikať po diaľnici D4. Z dôvodu, že napriek opakovaným výzvam policajtov na zastavenie vozidla vodič s vozidlom pokračoval v rýchlej  jazde, v zmysle zákona o Policajnom zbore policajt použil donucovacie prostriedky a to varovné výstrely do vzduchu a následne aj výstrely do pneumatík unikajúceho vozidla," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Veronika Martiniaková. 

"Svoju jazdu vodič ukončil po prestrelení jednej pneumatiky nárazom do stredových zvodidiel na diaľnici D4 pri výjazde na Rovinku a Podunajské Biskupice. V osobnom motorovom vozidle sa nachádzala aj ďalšia osoba mužského pohlavia. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniam, ktoré by si vyžiadali lekársku pomoc. Dôvod takéhoto konania vodiča a jeho spolujazdca je v štádiu šetrenia bratislavských policajtov," dodala hovorkyňa.

​(ars)

Páčil sa vám článok?