Obnovia vyšetrovanie? Uznesenie o zastavení stíhania v prípade Violy Macákovej ešte nie je právoplatné

4.3.2021
0

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Uznesenie vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, ktorým koncom februára zastavil trestné stíhanie v prípade úmrtia Violy Macákovej, ešte stále nie je právoplatné. Potvrdil to prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Matej Izakovič.

Sťažnosť môžu podať v zákonnej lehote pozostalí. O prípadnej sťažnosti by rozhodoval prokurátor KP v Bratislave, keďže uznesenie o zastavení trestného stíhania vydal vyšetrovateľ polície. 

Z uznesenia z 24. februára okrem iného vyplýva, že smrť Violy M., ku ktorej došlo v novembri 2019, nebola spôsobená cudzím zavinením a bezprostrednou príčinou úmrtia bolo zlyhanie činnosti srdca. Bezprostrednou príčinou smrti Violy M. bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré utrpela pri opakovanom pôsobení tupého násilia. Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol podľa vyšetrovateľa vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený.

Polícia 11. novembra 2019 prijala oznámenie o náleze podchladenej ženy na Prístavnej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto policajti zistili, že sa tam nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Oživiť sa ju nepodarilo.

(TASR, ms) 

Páčil sa vám článok?