VIDEO: Na hraničných priechodoch zo Slovenska do Rakúska sa zdržíte

15.2.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Situácia na slovenských hraniciach je pokojná, bez výrazne zvýšených čakacích dôb pri vstupe na Slovensko. Vodiči sa však zdržia na hraničných priechodoch smerom do Rakúska.

"Policajti vykonávajú kontroly dodržiavania opatrení pri vstupe na územie SR v zmysle účinnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva. Čakacie doby sú len na výstupe zo Slovenska do Rakúska," spresnila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Polícia posilnila od pondelka kontroly na hraniciach s Českom, Poľskom, Maďarskom a Rakúskom. Policajti budú kontrolovať dodržiavanie karanténnych opatrení a splnenie podmienok pred vstupom na územie Slovenska. Prichádzajúcich na Slovensko z Rakúska sme sa na priechode jarovce pýtali, či im kontroly neprekážajú. "Nie, v boji s pandémiou je to asi nevyhnutné," zhodli sa tamer všetci.

Zdroj: ms

Kontroly na priechode Jarovce.

Na hraniciach s Českom príslušný správca komunikácie uzavrel malé cestné priechody, a to Čadca - Milošová – Šance, Červený Kameň - Nedašova Lhota, Nová Bošáca – Březová a Skalica – Sudoměřice (stará cesta). Na spoločných hraniciach s Poľskom budú príslušným správcom komunikácie uzavreté cestné priechody Palota – Radoszyce, Nižná Polianka – Ožena, Kurov – Muszynka, Čirč – Leluchów, Lesnica – Szczawnica, Lysá nad Dunajcom – Niedzica, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora – Chocholów, Bobrov – Winiarczykówka, Novoť - Ujsoly.

Kontrola na hraničnom priechode Jarovce:

Ostatné cestné priechody je možné využívať ako doteraz, pri dodržaní karanténnych opatrení. Na hraniciach s Maďarskom a Rakúskom nedochádza k zmene otvorených či uzavretých cestných priechodov ani času ich otvorenia.

(TASR, ms)

Páčil sa vám článok?