Prevážal nelegálnych migrantov, zadržali ich na priechode Čunovo - Rajka

4.2.2021
0

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Kamionista nelegálne prevážal cez hraničný priechod z Maďarska na Slovensko 12 nelegálnych migrantov zo Sýrie. Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii už obvinil občana Rumunska zo zločinu prevádzačstva.

Na diaľničnom hraničnom prechode Čunovo - Rajka kontrolovala colníci Ford Transit a vodiča, občana Rumunska, Floriana L. (43). "V zadnej časti sa nachádzalo 12 občanov zo Sýrie vo veku od 14 do 34 rokov, ktorí na územie Slovenska vstúpili z Maďarska nelegálne a bez platných povolení. Ich trasa z domovskej krajiny mala viesť cez Turecko, Grécko, Albánsko, Kosovo, Srbsko a Maďarsko. Prevádzač ich mal odviezť do Rakúska, mal za to sľúbenú odmenu vo výške 1200 eur," informovali policajti na sociálej sieti.

Vyšetrovateľ spracoval na obvineného návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 7 až do 10 rokov.

Všetkých cudzincov otestovli na prítomnosť COVID-19 s negatívnym výsledkom. Kým sa rozhodne, či budú vrátení do Maďarska alebo požiadajú o azyl, zostanú na útvare policajného zaistenia pre cudzincov, pričom mladiství cudzinci budú umiestnení v Centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach.

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Migranti po otvorení vozidla.

Za prvý mesiac roku 2021 policajti na území Slovenska zadržali 107 nelegálnych migrantov v rámci tzv. „sekundárnej migrácie“. Vo väčšine prípadov sa jednalo o cudzincov, ktorí boli schovaní v kamiónoch bez vedomia vodičov

(ms)

Páčil sa vám článok?