Generálny prokurátor dal preskúmať vyšetrovanie tragickej nehody, ku ktorej došlo na Tomášikovej

14.1.2021
0

Zdroj: Polícia SR, archív

Páčil sa vám článok?

Generálny prokurátor Maroš Žilinka prikázal preveriť zákonnosť trestného konania vo veci dopravnej nehody, pri ktorej na jeseň prišla o život na Tomášikovej ulici v bratislavskom Ružinove 18-ročná študentka Lnh.

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka uložil prokurátorovi trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky preskúmať zákonnosť a plynulosť trestného konania vo veci dopravnej nehody, pri ktorej dňa 21. 9. 2020 v Bratislave na Tomášikovej ulici po náraze motorového vozidla zahynula mladá študentka Linh."Informovala  hovorkyňa Generálnej prokuratúry  Jana Tökölyová.

Auto vtedy šoférovala 35-ročná bývalá účastníčka finále miss a módna návrhárka Daniela K., nehoda sa stala na priechode pre chodcov.

Obeťou bola 18-ročná Nguyen Thi Dieu Linh - študentka Gymnázia Ladislava Novomeského. Dievčina vietnamského pôvodu  neprežila náraz vozidla Range Rover.

Na udalosť vtedy veľmi emotívne reagovala aj viatnamská komunita, ktorá zverejnila nasledovné vyhlásenie: "Vietnamská komunita sa opäť topí v slzách bolesti spolu s rodinou pána Nguyen Van Quy, Truong Thi Mai, ktorý prišiel o dobrú, zbožnú dcéru, vzornú študentku, priateľku milovanú všetkými priateľmi, láskavú členku rodiny, ktorá jej mala zabezpečiť prosperujúcu budúcnosť. Nguyen Thi Dieu Linh († 18) mala 21. septembra 2020 nehodu na ceste do Ružinovského kultúrneho domu počas piateho mesiaca lunárneho kalendára."

(ms) 

Páčil sa vám článok?