FOTO a VIDEO: Kontrolujú policajné hliadky autá smerujúce do okresov hraničiacich s Bratislavou?

12.1.2021

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

V snahe znížiť mobilitu počas neutešenej pandemickej situácie na Slovensku začala polícia v uplynulých dňoch vykonávať náhodné kontroly vozidiel, ktoré smerujú z Bratislavy do susedných okresov, teda Pezinka, Senca, Malaciek či Dunajskej Stredy. Boli sme sa dnes pozrieť, ako tieto kontroly v praxi prebiehajú a zistiť, či sa dá dostať z mesta bez toho, že by vás policajti zastavili...

Najskôr sme sa vybrali z Bratislavy po starej ceste smerom na Malacky. Hranice bratislavského a malackého okresu sa nachádzajú ešte pred Stupavou, avšak žiadnu hliadku sme v smere zo Záhorskej Bystrice do Stupavy nevideli. Pán Marián, ktorý každodenne cestuje z Devínskej Novej Vsi na Záhorie, pre Bratislavské noviny povedal, že on využíva na presun za pracovnými povinnosťami skôr diaľnicu a tam policajti autá za účelom presúvania sa "z okresu do okresu" nezastavujú, ale včera si všimol jedno policajné vozidlo nachádzajúce sa na ceste od automobilky Volkswagen smerom do Stupavy, pričom jeho posádka niektoré vozidlá zastavovala a vodičov kontrolovala.

My sme však na policajnú hliadku v tejto lokalite šťastie nemali, a tak prejazd medzi okresmi Bratislava a Malacky bol úplne bezproblémový...

Polícia Slovenskej republiky zverejnila včera video z kontrolného miesta na výjazde z Bratislavy, kde to vyzeralo takto:

Naším druhým fiktívnym cieľom bol susedný senecký okres, kam sme sa vybrali po výpadovke č. 61. V blízkosti známeho nákupného centra na Zlatých pieskoch sme zbadali jedno policajné vozidlo, ale jeho posádka sedela vnútri a okoloidúce autá nezastavovala a teda ani kontroly nevykonávala: 

Dostali sme sa teda bez problémov až do Ivanky pri Dunaji, pričom po ceste sme videli ešte jedno služobné vozidlo polície, ale autá smerujúce z Bratislavy policajti asi len pozorovali. Súkromný živnostník z Veľkého Bielu, ktorý má obchodné prevádzky aj v Bratislave, takže často sa medzi okresmi presúva, nám však potvrdil, že v nedeľu zaregistroval policajnú hliadku pri kontrolnej akcii práve v katastri obce Ivanka pri Dunaji. My sme sa pri Metre otočili a cez Vajnory a Rybničnú ulicu sme sa dostali až na hlavnú cestu vedúcu z Rače smerom na Svätý Jur, kde sme takisto narazili pri hraniciach s pezinským okresom na ďalšiu policajnú hliadku, ale tá tiež situáciu len monitorovala. 

Po Malackách, Pezinku a Senci sme sa išli pozrieť, ako to vyzerá na juhovýchodnom smere od hlavného mesta. Vybrali sme sa cez Rovinku, Dunajskú Lužnú a Šamorín až po Báč, malú obec, kde je známe golfové ihrisko, zvyknú sem chodiť  mnohí Bratislavčania.

Zdroj: ac

Výjazd z Bratislavy smerom na Dunajskú Stredu bol dnes predpoludním bez policajných hliadok...

Za bežných dní býva Gagarinova ulica v Bratislave, po ktorej smerujeme na výpadovku, plná áut, najmä v dopravnej špičke sa tu zdržíte často aj polhodinu. V aktuálnej situácii, navyše v čase po 11. hodine, však bola pohodlne prejazdná, žiadne zápchy nás nebrzdili. Áut smerom von z Bratislavy bolo málo a na celej našej trase sme nevideli ani jedného policajta, takže za približne polhodinku sme už prichádzali do Báča.

Zdroj: ac

​Príjazd do Rovinky - žiadne hliadky. Rovnako to bolo aj pri výjazde.

Cesta naspäť prebiehala opäť hladko, policajné kontroly na našej trase žiadne, zato sme si všimli, že protiidúcich áut, smerujúcich von z Bratislavy, pribudlo. Keď sme už vchádzali do hlavného mesta (približne o pol jednej popoludní), predsa len sme si jednu hliadku všimli, ale nie na našej strane. Policajti stáli na výpadovke v smere na Rovinku, kam sa presťahovalo veľa Bratislavčanov a teraz denne cestujú do hlavného mesta za prácou a potom naspäť.

Zdroj: ac

​Pri návrate z Báča vchádzame najskôr do Šamorína. Policajtov nikde.

Viac fotografií nájdete v našej galérii:

​Podnikateľ žijúci v Lehniciach nám povedal, že on sa takisto musí každodenne presúvať za zákazkami do Bratislavy, ale policajnú hliadku zaregistrovala v uplynulých dňoch akurát jeho manželka kúsok za Dunajskou Lužnou. Dá sa teda skonštatovať, že policajné kontroly majú skôr preventívny charakter, aby sa medzi okresmi aspoň o trochu znížila mobilita. Pretože na cestách to v týchto dňoch skutočne nevyzerá tak, že by sme mali na Slovensku nejaký lockdown spojený aj so zákazom vychádzania. 

(ars, ac)

Páčil sa vám článok?